skip to Main Content

Hoe werkt de Kiesmasteranalyse?

Met de Kieswijsmasteranalyse® krijg je een scherp beeld van jouw talenten en mogelijkheden. Vertrekpunten hierbij zijn jouw persoonlijkheid, motivatie, capaciteiten en vooropleiding. Wat wil je doen? Wat mag je doen? Maar vooral: wat past echt bij jou? In een uitgebreid gesprek bespreken we ook de vakken en specialisaties die je eerder koos. Dit alles koppelen wij aan masterrichtingen die bij jou aansluiten.

1

Je maakt de studiekeuzetest op je computer of tablet. Het kan overal, maar neem er wel de tijd voor.
(Duur: ± 1,5 uur)

2

Je gaat op gesprek bij één van onze adviseurs. Daarna schuiven je ouders aan.
(Duur totaal: ± 2 uur)

3

De adviseur maakt vervolgens een persoonlijk verslag met daarin de uitslag van jouw Kiesmasteranalyse® en een gericht studieadvies.

Het gehele Kiesmastertraject kost €780,- ex. btw (€943,80 incl. btw). Eerder de Kieswijsanalyse gedaan? Dan zijn de kosten €635,- excl. btw (€768,35 incl. btw).

Wat maakt onze adviseurs bijzonder?

De meeste masteropleidingen kennen specifieke toelatingseisen. Het luistert allemaal heel nauw. Daarom bezoeken onze adviseurs veel master (open) dagen en blijven ze zo op de hoogte van recente ontwikkelingen. Om je mogelijkheden te vergroten en een passende master te vinden, weten onze adviseurs alles over schakelprogramma’s, pre-masters, masters en extra keuzevakken.

Ervaringen

Erg leuk om zo specifiek en gericht te horen wie ik ben en wat ik wil. De adviseur wist op een positieve manier mijn karakter te omschrijven en met veel voorbeelden samen met mij naar voren te halen waar mijn krachten maar ook aandachtspunten liggen. De analyse heeft voor mij voornamelijk bevestiging gegeven waar ik energie van krijg en blij van wordt, dank hiervoor Kieswerk!

Wouter

De Kieswijsanalyse heeft mij veel opgeleverd. Door de uitgebreide analyse en persoonlijke aanpak ben ik meer over mijzelf te weten gekomen. Ik twijfelde erg tussen verschillende masters maar door de hulp van Kieswijs heb ik zeker de goede keuze gemaakt!

Liselot
Master BCO (Beleid Communicatie en Organisatie)

In mijn bachelor rechten heb ik altijd het psychologische gedeelte gemist. Toen ik bij Kieswijs kwam wist de adviseur daar precies de vinger op te leggen én de oplossing voor te vinden. Zij raadde mij aan om de master Jeugdrecht te doen in Leiden. Een kleine, selectieve en sociale master die past bij mijn ambitieuze karakter en mijn interesses in het sociale domein. Vorige week kreeg ik mijn eerste tentamen terug en ik had een 8!

Zoë
Master Jeugdrecht
Wil jij weten welke master bij je past?
Veelgestelde vragen over de Kiesmasteranalyse

Voor iedereen die een (vervolg)studie gaat kiezen op WO/MA niveau.

We proberen iedereen binnen 4-6 weken te adviseren.

Je maakt de test thuis via het Internet.

Gemiddeld 1,5 uur. Er zit alleen geen tijdslimiet op, behalve aan de 5 cognitieve testen.

Dat duurt ongeveer twee uur. Eerst bespreken we de uitkomst van de Kieswijs Masterkeuze en de voor jou passende masters met jou alleen. Dat duurt ongeveer een uur. Vervolgens mogen je ouders aanschuiven om het geheel nogmaals samen te bespreken.

€780,- excl. btw (€943,80 incl. btw). Heb je eerder de Kieswijsanalyse gedaan? Dan bedragen de kosten €635,- excl. btw (€768,35 incl. btw).

Ja! De Kieswijs Masterkeuze levert maatwerk. Zelf zijn wij bij veel verschillende hogescholen, opleidingen en universiteiten geweest.

Jazeker. We proberen het advies zo ‘breed’ mogelijk te houden.

We hebben een test en adviseur die hierin gespecialiseerd zijn. De KiesWerkanalyse biedt inzicht in een werkomgeving, die aansluit bij jouw persoonlijkheid. Klik hier voor meer info!

Back To Top