skip to Main Content

Hoe werkt de Kiesmasteranalyse?

Met de Kieswijsmasteranalyse® krijg je een scherp beeld van jouw talenten en mogelijkheden. Vertrekpunten hierbij zijn jouw persoonlijkheid, motivatie, capaciteiten en vooropleiding. Wat wil je doen? Wat mag je doen? Maar vooral: wat past echt bij jou? In een uitgebreid gesprek bespreken we ook de vakken en specialisaties die je eerder koos. Dit alles koppelen wij aan masterrichtingen die bij jou aansluiten.

1

Je maakt de studiekeuzetest op je computer of tablet. Het kan overal, maar neem er wel de tijd voor.
(Duur: ± 1,5 uur)

2

Je gaat op gesprek bij één van onze adviseurs. Daarna schuiven je ouders aan.
(Duur totaal: ± 2 uur)

3

De adviseur maakt vervolgens een persoonlijk verslag met daarin de uitslag van jouw Kiesmasteranalyse® en een gericht studieadvies.

Het gehele Kiesmastertraject kost €780,- ex. btw (€943,80 incl. btw).

Wat maakt onze adviseurs bijzonder?

De meeste masteropleidingen kennen specifieke toelatingseisen. Het luistert allemaal heel nauw. Daarom bezoeken onze adviseurs veel master (open) dagen en blijven ze zo op de hoogte van recente ontwikkelingen. Om je mogelijkheden te vergroten en een passende master te vinden, weten onze adviseurs alles over schakelprogramma’s, pre-masters, masters en extra keuzevakken.

Ervaringen

In mijn bachelor rechten heb ik altijd het psychologische gedeelte gemist. Toen ik bij Berbel aankwam wist zij daar precies de vinger op te leggen én de oplossing voor te vinden. Zij raadde mij aan om de master Jeugdrecht te doen in Leiden. Een kleine, selectieve en sociale master die past bij mijn ambitieuze karakter en mijn interesses in het sociale domein. Vorige week kreeg ik mijn eerste tentamen terug en ik had een 8!

Zoë
Master Jeugdrecht

Wat ik zo fijn vond aan het masterkeuzeadvies bij Kieswijs, was dat er een vertaalslag werd gemaakt van mijn totale profiel naar masters. Ineens werd me heel duidelijk waarom bepaalde masters wel en andere minder bij mij passen. Er was veel bevestiging van wat ik over mezelf al wist, maar tijdens het gesprek kwam ik ook tot mooie nieuwe inzichten waardoor ik daarna vrij snel wist welke master het ging worden!

Faye
Master Marketing

De Kieswijsanalyse en mijn gesprek met Berbel hebben heel erg geholpen om mijn twijfels serieus te nemen en echt te gaan nadenken over alternatieven. Uiteindelijk heb ik door het advies van haar gekozen voor de master Euroculture. Ik ben super blij met deze keuze!

Jet
Master Euroculture
Wil jij weten welke master bij je past?
Veelgestelde vragen over de Kiesmasteranalyse

Voor iedereen die een (vervolg)studie gaat kiezen op WO/MA niveau.

We proberen iedereen binnen 4-6 weken te adviseren.

Je maakt de test thuis via het Internet.

Gemiddeld 1,5 uur. Er zit alleen geen tijdslimiet op, behalve aan de 5 cognitieve testen.

Dat duurt ongeveer twee uur. Eerst bespreken we de uitkomst van de Kieswijs Masterkeuze en de voor jou passende masters met jou alleen. Dat duurt ongeveer een uur. Vervolgens mogen je ouders aanschuiven om het geheel nogmaals samen te bespreken.

€780,- excl. btw (€943,80 incl. btw). Heb je eerder de Kieswijsanalyse gedaan? Dan bedragen de kosten €635,- excl. btw (€768,35 incl. btw).

Ja! De Kieswijs Masterkeuze levert maatwerk. Zelf zijn wij bij veel verschillende hogescholen, opleidingen en universiteiten geweest.

Jazeker. We proberen het advies zo ‘breed’ mogelijk te houden.

We hebben een test en adviseur die hierin gespecialiseerd zijn. De KiesWerkanalyse biedt inzicht in een werkomgeving, die aansluit bij jouw persoonlijkheid. Klik hier voor meer info!

Back To Top