skip to Main Content

Kieswijs® is opgericht in 2005 door Els Evers en Mariëlle Weidema, destijds beiden werkzaam bij een psychologisch adviesbureau. Daar groeide het idee om de assessments die zij voor volwassenen deden, te ontwikkelen voor jongeren die een studiekeuze moeten maken.

In 2008 won Kieswijs een ondernemersprijs voor een veelbelovend concept dat jongeren ondersteunt in hun studiekeuze. Hiermee ontwikkelde Els samen met haar nieuwe compagnon Karin ter Kuile en testpsycholoog Wouter Schoonman de Kieswijsanalyse.

Door de snelle veranderingen in het studieaanbod, de invoering van het BSA en de afschaffing van de studiefinanciering werd de druk op de juiste studiekeuze verhoogd. Daardoor nam de vraag toe en breidde Kieswijs haar team uit. Kieswijs opende vestigingen in Haarlem, Rotterdam, Vught, Amsterdam en Den Haag. In 2019 zijn ook Zutphen en Groningen van start gaan. Inmiddels helpt Kieswijs ook bij masterkeuze en loopbaankeuze.

Kieswijs heeft een inspirerend team met psychologen, pedagogen, sociologen, juristen, communicatieadviseurs en bedrijfskundigen. Het Kieswijsteam heeft de missie om jongeren in hun kracht te zetten.

Bussum

Willemslaan 28
1406 LX Bussum

Haarlem

Wilhelminastraat 53
2011 VL Haarlem

Rotterdam

Parklaan 3
3961 BA Rotterdam

Vught

Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught

Zutphen

Noorderhavenstraat 49
7202 DD Zutphen

Amsterdam

Van Eeghenlaan 27
1071 EN Amsterdam

Den Haag

Laan Copes van Cattenburch 137
2585 GA Den Haag

Groningen

Damsterdiep 49-53
9711 SH Groningen

Gorinchem

Nonnenveld 46
4201 AR in Gorinchem

Bilthoven

Rembrandtlaan 9
3723 BG Bilthoven

Maarssen

Emmaweg 2
3603 AM Maarssen

Team Kieswijs

Els Evers
Kinderen hebben mij altijd sterk geboeid. Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik vind het een uitdaging jongeren te begeleiden bij hun groei naar volwassenheid en alles wat zij daarbij tegenkomen. Met elke kandidaat die bij mij binnen komt probeer ik vertrouwen op te bouwen om een eerlijk, open en positief gesprek te houden. Elk kind zit écht vol met talenten!
Karin ter Kuile

Mijn droom was arts worden, maar ik werd uitgeloot. Ik ben Rechten gaan studeren, waardoor ik analytisch heb leren denken en werd uitgedaagd dingen tot op de bodem uit te zoeken. Dit gebruik ik nu in mijn werk met de Kieswijsanalyse. Met jongeren werken doe ik al jaren met veel plezier. Het volgen van meerdere opleidingen gericht op deze doelgroep heeft mij veel energie gegeven. Ik weet hoe belangrijk het is dat je iets doet waar je hart ligt.

Huib van Walsem

Op de middelbare school kreeg ik het advies om studiekeuzeadviseur/ loopbaanbegeleider te worden. Na de studie Bedrijfskunde ben ik gaan werken bij organisaties vooral gericht op jongeren. De opleiding tot pubercoach en faalangsttrainer maakte duidelijk hoe belangrijk motivatie is. Het geeft mij energie om jongeren in hun kracht te zetten, door inzicht te geven in hun motivatie, persoonlijkheid en interesses (waar ze een leven lang plezier van hebben).

Huib van Walsem

Kieswijs Adviseur | Amsterdam
Eline Lie

Het gevoelsleven en gedrag van mensen boeien mij enorm. Daarom ben ik Psychologie gaan studeren. Ik ben als Registerpsycholoog opgeleid tot professioneel coach aan de School voor Coaching en kindertrainer “Mindfulness”. Bij Kieswijs vallen mijn ervaring en passie voor talentontwikkeling en psychologie samen. Het is zo mooi om jongeren op positieve wijze bewust te laten worden van wie ze zijn, wat ze goed kunnen en graag doen.

Eline Lie

Kieswijs Adviseur | Haarlem
Valerie Houben

Tijdens mijn studie Rechten koos ik vooral voor de menselijke kant van het recht. Na een aantal jaren als leidinggevende, werd ik projectmanager HR van een groot bedrijf en volgde opleidingen Coaching- en Talentontwikkeling. Nu ik zelf moeder ben van vier kinderen gaat mijn hart uit naar coaching van jongeren. Met de Kieswijsanalyse wil ik jongeren op een positieve wijze inzicht geven in hun talenten, zodat zij een weloverwogen (studie)keuze kunnen maken.

Esther Goedegebuur

Met veel enthousiasme en belangstelling voor de kinderen, werk ik al ruim 15 jaar in het montessori onderwijs. Ik koos bewust voor dit type onderwijs, omdat de visie zo goed bij me past. Het kind staat centraal; uniek met eigen talenten. Daarom voel ik me als een vis in het water bij Kieswijs: we gaan op zoek naar het talent en koppelen dit aan de voor het kind beste studies. De Kieswijsanalyse is de basis van waaruit we werken!

Marise Ouwerkerk

Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd geweest in mensen en hun gedrag, daarom ben ik Sociologie gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb de afgelopen 13 jaar met heel veel plezier jongeren en hun ouders begeleid en gecoacht in zowel Nederland als Kenia. Ik vind het heel waardevol om jongeren via de Kieswijsanalyse, op een positieve manier, inzicht te geven in zichzelf en op zoek te gaan naar studies die bij hun talenten passen.

Maayke Coenen

Jarenlang heb ik jongeren begeleid bij het vinden van hun eerste baan, waarbij ik erachter kwam dat studiekeuzes niet bewust gemaakt werden. Hierdoor heb ik besloten jongeren eerder in hun leven inzicht te geven in hun talenten en mogelijkheden, waardoor ze bewuster kiezen. Mijn werkervaring als jongerencoach gebruik ik tijdens de gesprekken; soms is er namelijk een andere reden waardoor kiezen niet vanzelf gaat.

Stephanie de Vaere-de Hoop Scheffer

Mijn studie Rechten was geen bewuste keuze. Het was een goede basis, maar terugkijkend hadden andere studies beter bij mij gepast. Na werkzaam te zijn geweest binnen HR, heb ik een opleiding gedaan tot professioneel jongerencoach. Door mijn eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om na te denken over de toekomst en je bewust te zijn van je talenten. De Kieswijsanalyse is een perfect middel hiervoor.

Roland Berendsen

Het kan lastig zijn om uit het grote aanbod van studies de juiste te kiezen! Welke past bij mijn talenten, waar krijg ik energie van? Al jaren adviseer ik jongeren bij het maken van deze moeilijke keuze. Ook met mijn eigen kinderen heb ik dit proces doorlopen. Daarnaast adviseer én coach ik (jonge) mensen tijdens hun zoektocht naar die uitdagende baan, waarbij werkplezier centraal staat. Dankzij mijn jarenlange werkervaring bij Randstad heb ik veel zicht op de arbeidsmarkt.

Roland Berendsen

Kieswijs / Kieswerk Adviseur | Den Haag
Derkje Griffioen

Al jaren werk ik met plezier in het onderwijs. Met kinderen werken geeft mij energie. De stap naar jongeren vind ik daarom een hele leuke uitdaging. Elk kind op zijn manier neerzetten met alle talent zodat een studiekeuze een leuk project wordt!

Boukje Kruize

Na een studie Pedagogiek en negen jaar werkervaring in de sportmarketing, ben ik in 1992 terecht gekomen waar ik wil zijn: het helpen van (jong)volwassenen bij het maken van keuzes op studiegebied. Het geeft me veel energie een advies te geven waarmee de kandidaten hun richting kunnen bepalen. Een advies gebaseerd op ieders unieke talenten en mogelijkheden. De Kieswijsanalyse is hét instrument hier aan bij te dragen!

Boukje Kruize

Kieswijs Adviseur | Gorinchem
Katy den Tex

Al jaren is talentontwikkeling mijn specialisatie. Starters helpen zichzelf te leren kennen en in hun kracht te zetten, is mijn passie. Bij kieswijs zet ik me met onwijs veel plezier in om jongeren te helpen bij het vinden van een passende studie/baan. Studeren en werken is super cool, als je doet waar je energie van krijgt, dat hoop ik aan al mijn kandidaten mee te geven!

Katy den Tex

Kieswijs / Kieswerk Adviseur | Bilthoven
Ingrid Landmeter

Na heel wat jaren in de Werving en Selectie ben ik in 2011 gaan doen waar ik energie van krijg: werken met jongeren als studiecoach. Het werken als adviseur bij Kieswijs sluit daar fantastisch op aan! In je jonge jaren weten wie je bent en waar je enthousiast van wordt, maakt een wereld van verschil in alle studie- en werkjaren die nog volgen. En laat ik zelf nou ook behoorlijk ervaringsdeskundig zijn op het gebied van ‘(geen) keuzes maken’….

Emilie Terwiel

Volgens mij leef, werk en studeer je veel makkelijker en met meer plezier, als je doet waar je goed in bent en wat bij je past. Ik help je dat graag ontdekken. Dat doe ik met groepen studenten, teams én jongeren. De Kieswijsanalyse is een mooi startmoment waarop je jouw toekomst vorm gaat geven. Ik heb jarenlang gewerkt in marketing en duurzaam ondernemen. Had ik vroeger maar een Kieswijsanalyse gedaan. Dan had ik beslist makkelijker mijn weg kunnen vinden!

Emilie Terwiel

Kieswijs Adviseur | Bilthoven
Madelon van Overbeek

Mijn passie? Kinderen!! Altijd al gehad en i.p.v. een opleiding tot kinderarts (ik kon niet tegen bloed), koos ik voor de Hoge Hotelschool. De praktijk is mijn leerschool en na 20 jaar loondienst, werk ik sinds 5 jaar als zelfstandig adviseur en begeleid ik kandidaten bij keuzeprocessen. Mijn passie pas ik toe in mijn specialisme om scholieren en studenten te helpen bij hun keuze voor profiel, studie en tussenjaar. Ik help je bij bewustwording van je passie, kwaliteiten en persoonlijkheid!

Myrthe Maathuis-Enthoven

Als pedagoog, moeder van twee dochters en zonen heb ik mij altijd gericht op de voorwaarden die kinderen nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Ik vind het geweldig om met de Kieswijsanalyse jongeren te begeleiden in bewustwording van hun kwaliteiten en interesses. Met die kennis kunnen zij een passende studie kiezen; dé randvoorwaarde om een studie succesvol en met plezier te doorlopen. Ik gun ieder mens een studie die energie geeft en daarmee goede kansen op een mooie toekomst.

Jasper Vogel

Met ruim tien jaar ervaring in het universitair onderwijs en als student coach weet ik dat studiekeuze niet uit de lucht komt vallen. Er komt veel bij kijken en niet alles is te overzien. Met de Kieswijsanalyse help ik je om overzicht te creëren zodat jij een keuze kan maken op basis van je eigen gevoel en verstand. Ik zie iedere kandidaat als individu, en help je om zonder verwachtingen van buitenaf de studie te vinden die bij jou past.

Jasper Vogel

Kieswijs Adviseur | Groningen
Niels Bakker

Vanuit mijn achtergrond als psycholoog heb ik een praktijk opgericht voor studenten met psychische klachten. Zo kan het maken van een belangrijke keuzes veel stress geven. Een begrijpelijk gevolg van alle mogelijkheden die nu voor je liggen. Bij mij kun je rekenen op open gesprekken rond de interpretatie van de Kieswijs analyse en werken we gericht aan een gedegen studiekeuze. Mocht je bemerken dat je tegen andere psychische vraagstukken aanloopt tijdens je studie, dan sta ik nog altijd voor je…

Niels Bakker

Kieswijs Adviseur | Groningen

Nog even iets

92% is tevreden!

In April 2015 heeft Kieswijs een tevredenheidsonderzoek gehouden onder bijna 700 kandidaten en ouders. Daaruit is gebleken dat 85% van de kandidaten (die inmiddels studeren) het studieadvies heeft opgevolgd en dat 92% van hen blij is met de gekozen studie!
Ook was 94% van de ouders tevreden over Kieswijs en heeft 88% van hen Kieswijs aan anderen aangeraden. Het totale Kieswijstraject kreeg het eindcijfer: 8,3. Hoe WIJS is dat!

Workshops?

Wat komt er allemaal kijken bij studiekeuze? Kieswijs geeft workshops op scholen en studiebegeleidingsbureaus zodat scholieren en ouders kunnen kennismaken met alle mogelijkheden en acties. WakeUP! (onderbouw) StudieStartUP! (bovenbouw).
In de workshop krijg je een voorproefje van welke talenten passen bij verschillende studies. Daarna is het tijd om te ervaren welke studie bij jou past en moet je zelf in actie komen en onderzoek doen.

Giving back...

Giving Back wil elke middelbare scholier de kans geven om zijn talenten in te zetten in een passende opleiding. Giving Back richt zich op scholieren in Nederland met ambitie en inzet. Kieswijs maakt het middels de Kieswijsanalyse mogelijk een passend studieadvies aan de Giving Back scholieren te geven. In een dagdeel ontvangen wij alle Giving Back kandidaten en gaat Kieswijs op een interactieve wijze aan de slag met hun studiekeuze. Het gehele team van Kieswijs zet zich met enthousiasme in voor Giving Back!

Heb je vragen over Kieswijs?

Wil je persoonlijk contact of weten of de Kieswijsanalyse iets voor je is, neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top