skip to Main Content

Over Kieswijs

Kieswijs® is opgericht in 2005 door Els Evers en Mariëlle Weidema, destijds beiden werkzaam bij een psychologisch adviesbureau. Daar groeide het idee om de assessments die zij voor volwassenen deden, te ontwikkelen voor jongeren die een studiekeuze moeten maken.

In 2008 won Kieswijs een ondernemersprijs voor een veelbelovend concept dat jongeren ondersteunt in hun studiekeuze. Hiermee ontwikkelde Els samen met haar nieuwe compagnon Karin ter Kuile en testpsycholoog Wouter Schoonman de Kieswijsanalyse.

Door de snelle veranderingen in het studieaanbod, de invoering van het BSA en de afschaffing van de studiefinanciering werd de druk op de juiste studiekeuze verhoogd. Daardoor nam de vraag toe en breidde Kieswijs haar team uit. Kieswijs opende vestigingen in Haarlem, Rotterdam, Vught, Amsterdam en Den Haag. In 2019 zijn ook Zutphen en Groningen van start gaan. Inmiddels helpt Kieswijs ook bij masterkeuze en loopbaankeuze.

Kieswijs heeft een inspirerend team met psychologen, pedagogen, sociologen, juristen, communicatieadviseurs en bedrijfskundigen. Het Kieswijsteam heeft de missie om jongeren in hun kracht te zetten.

Bussum

Willemslaan 28
1406 LX Bussum

Haarlem

Wilhelminastraat 53
2011 VL Haarlem

Rotterdam

Zomerhofstraat 71
3032 CK Rotterdam

Vught

Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught

Zutphen

Noorderhavenstraat 49
7202 DD Zutphen

Amsterdam

Van Eeghenlaan 27
1071 EN Amsterdam

Den Haag

Laan Copes van Cattenburch 137
2585 GA Den Haag

Groningen

Damsterdiep 49-53
9711 SH Groningen

Gorinchem

Nonnenveld 46
4201 AR in Gorinchem

Bilthoven

Evert Cornelislaan 6
3723 LE Bilthoven

Maarssen

Pieter de Hooghstraat 2
3601 EJ Maarssen

Team Kieswijs

Kieswijs werkt met 13 teamleden, die advies geven in verschillende delen van het land. Ook hebben we een officemanager die alle afspraken in goede banen leidt!

Notice: Undefined variable: heading_link_style in /var/www/vhosts/kieswijs.nl/webspace/httpdocs/kieswijs.nl/wp-content/plugins/total-theme-core/inc/vcex/templates/vcex_staff_grid.php on line 529
Els Evers
Kinderen hebben mij altijd sterk geboeid. Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik vind het een uitdaging jongeren te begeleiden bij hun groei naar volwassenheid en alles wat zij daarbij tegenkomen. Met elke kandidaat die bij mij binnen komt probeer ik vertrouwen op te bouwen om een eerlijk, open en positief gesprek te houden. Elk kind zit écht vol met talenten!

Els Evers

Owner / Adviseur | Bussum
Karin ter Kuile

Mijn droom was arts worden, maar ik werd uitgeloot. Ik ben Rechten gaan studeren, waardoor ik analytisch heb leren denken en werd uitgedaagd dingen tot op de bodem uit te zoeken. Dit gebruik ik nu in mijn werk met de Kieswijsanalyse. Met jongeren werken doe ik al jaren met veel plezier. Het volgen van meerdere opleidingen gericht op deze doelgroep heeft mij veel energie gegeven. Ik weet hoe belangrijk het is dat je iets doet waar je hart ligt.

Huib van Walsem

Op de middelbare school kreeg ik het advies om studiekeuzeadviseur/ loopbaanbegeleider te worden. Na de studie Bedrijfskunde ben ik gaan werken bij organisaties vooral gericht op jongeren. De opleiding tot pubercoach en faalangsttrainer maakte duidelijk hoe belangrijk motivatie is. Het geeft mij energie om jongeren in hun kracht te zetten, door inzicht te geven in hun motivatie, persoonlijkheid en interesses (waar ze een leven lang plezier van hebben).

Huib van Walsem

Kieswijs Adviseur | Amsterdam
Eline Lie

Het gevoelsleven en gedrag van mensen boeien mij enorm. Daarom ben ik Psychologie gaan studeren. Ik ben als Registerpsycholoog opgeleid tot professioneel coach aan de School voor Coaching en kindertrainer “Mindfulness”. Bij Kieswijs vallen mijn ervaring en passie voor talentontwikkeling en psychologie samen. Het is zo mooi om jongeren op positieve wijze bewust te laten worden van wie ze zijn, wat ze goed kunnen en graag doen.

Eline Lie

Kieswijs Adviseur | Haarlem
Valerie Houben

Tijdens mijn studie Rechten koos ik vooral voor de menselijke kant van het recht. Na een aantal jaren als leidinggevende, werd ik projectmanager HR van een groot bedrijf en volgde opleidingen Coaching- en Talentontwikkeling. Nu ik zelf moeder ben van vier kinderen gaat mijn hart uit naar coaching van jongeren. Met de Kieswijsanalyse wil ik jongeren op een positieve wijze inzicht geven in hun talenten, zodat zij een weloverwogen (studie)keuze kunnen maken.

Esther Goedegebuur

Met veel enthousiasme en belangstelling voor de kinderen, werk ik al ruim 15 jaar in het montessori onderwijs. Ik koos bewust voor dit type onderwijs, omdat de visie zo goed bij me past. Het kind staat centraal; uniek met eigen talenten. Daarom voel ik me als een vis in het water bij Kieswijs: we gaan op zoek naar het talent en koppelen dit aan de voor het kind beste studies. De Kieswijsanalyse is de basis van waaruit we werken!

Maayke Coenen

Jarenlang heb ik jongeren begeleid bij het vinden van hun eerste baan, waarbij ik erachter kwam dat studiekeuzes niet bewust gemaakt werden. Hierdoor heb ik besloten jongeren eerder in hun leven inzicht te geven in hun talenten en mogelijkheden, waardoor ze bewuster kiezen. Mijn werkervaring als jongerencoach gebruik ik tijdens de gesprekken; soms is er namelijk een andere reden waardoor kiezen niet vanzelf gaat.

Stephanie de Vaere-de Hoop Scheffer

Mijn studie Rechten was geen bewuste keuze. Het was een goede basis, maar terugkijkend hadden andere studies beter bij mij gepast. Na werkzaam te zijn geweest binnen HR, heb ik een opleiding gedaan tot professioneel jongerencoach. Door mijn eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om na te denken over de toekomst en je bewust te zijn van je talenten. De Kieswijsanalyse is een perfect middel hiervoor.

Derkje Griffioen

Al jaren werk ik met plezier in het onderwijs. Met kinderen werken geeft mij energie. De stap naar jongeren vind ik daarom een hele leuke uitdaging. Elk kind op zijn manier neerzetten met alle talent zodat een studiekeuze een leuk project wordt!

Roland Berendsen

Het kiezen van een studie uit het grote aanbod is geen gemakkelijke opgave. Hoe belangrijk is het om een studie te volgen waarvoor je gemotiveerd bent en die bij je talenten past. Dit proces heb ik ook met mijn eigen kinderen doorgemaakt. Zeer boeiende adviesgesprekken! Dankzij mijn studie Sociologie en jarenlange werkervaring adviseer ik ook net afgestudeerden of mensen die bijvoorbeeld in hun werk vastlopen over hun zoektocht naar een baan die bij hen past.

Roland Berendsen

Kieswijs / Kieswerk Adviseur | Den Haag
Boukje Kruize

Na een studie Pedagogiek en negen jaar werkervaring in de sportmarketing, ben ik in 1992 terecht gekomen waar ik wil zijn: het helpen van (jong)volwassenen bij het maken van keuzes op studiegebied. Het geeft me veel energie een advies te geven waarmee de kandidaten hun richting kunnen bepalen. Een advies gebaseerd op ieders unieke talenten en mogelijkheden. De Kieswijsanalyse is hét instrument hier aan bij te dragen!

Boukje Kruize

Kieswijs Adviseur | Gorinchem
Katy den Tex

Al jaren is talentontwikkeling mijn specialisatie. Starters helpen zichzelf te leren kennen en in hun kracht te zetten, is mijn passie. Bij kieswijs zet ik me met onwijs veel plezier in om jongeren te helpen bij het vinden van een passende studie/baan. Studeren en werken is super cool, als je doet waar je energie van krijgt, dat hoop ik aan al mijn kandidaten mee te geven!

Katy den Tex

Kieswijs / Kieswerk Adviseur | Bilthoven/Maarssen
Ingrid Landmeter

Na heel wat jaren in de Werving en Selectie ben ik in 2011 gaan doen waar ik energie van krijg: werken met jongeren als studiecoach. Het werken als adviseur bij Kieswijs sluit daar fantastisch op aan! In je jonge jaren weten wie je bent en waar je enthousiast van wordt, maakt een wereld van verschil in alle studie- en werkjaren die nog volgen. En laat ik zelf nou ook behoorlijk ervaringsdeskundig zijn op het gebied van ‘(geen) keuzes maken’….

Ingrid Landmeter

Kieswijs Adviseur | Bilthoven/Maarssen

Nog even iets

92% is tevreden!

In April 2015 heeft Kieswijs een tevredenheidsonderzoek gehouden onder bijna 700 kandidaten en ouders. Daaruit is gebleken dat 85% van de kandidaten (die inmiddels studeren) het studieadvies heeft opgevolgd en dat 92% van hen blij is met de gekozen studie!
Ook was 94% van de ouders tevreden over Kieswijs en heeft 88% van hen Kieswijs aan anderen aangeraden. Het totale Kieswijstraject kreeg het eindcijfer: 8,3. Hoe WIJS is dat!

Workshops?

Wat komt er allemaal kijken bij studiekeuze? Kieswijs geeft workshops op scholen en studiebegeleidingsbureaus zodat scholieren en ouders kunnen kennismaken met alle mogelijkheden en acties. WakeUP! (onderbouw) StudieStartUP! (bovenbouw).
In de workshop krijg je een voorproefje van welke talenten passen bij verschillende studies. Daarna is het tijd om te ervaren welke studie bij jou past en moet je zelf in actie komen en onderzoek doen.

Giving back...

Giving Back wil elke middelbare scholier de kans geven om zijn talenten in te zetten in een passende opleiding. Giving Back richt zich op scholieren in Nederland met ambitie en inzet. Kieswijs maakt het middels de Kieswijsanalyse mogelijk een passend studieadvies aan de Giving Back scholieren te geven. In een dagdeel ontvangen wij alle Giving Back kandidaten en gaat Kieswijs op een interactieve wijze aan de slag met hun studiekeuze. Het gehele team van Kieswijs zet zich met enthousiasme in voor Giving Back!

Heb je vragen over Kieswijs?

Wil je persoonlijk contact of weten of de Kieswijsanalyse iets voor je is, neem dan gerust contact op met onze officemanager Floor.

Back To Top