Ga naar hoofdinhoud

Het gaat beginnen

Het gaat beginnen: kennismaken en nieuwe vrienden maken.


Beginnen met een nieuwe studie is een enorme stap. Je gaat weg van je vertrouwde klas van de middelbare school en ruilt deze in voor een nieuwe werkgroep in misschien wel een nieuwe stad. Dit is voor de meeste mensen mega spannend! Wat een geruststelling kan zijn, is dat het grootste gedeelte van de mensen in jouw nieuwe werkgroep net zo weinig mensen kennen als jij! Iedereen begint met een schone lei dus je hoeft je hierin niet alleen te voelen.

            Wat het ook makkelijk maakt om nieuwe vrienden te maken op je studie, is het feit dat jullie allemaal 1 ding gemeen hebben: de interesse voor jullie opleiding! Jullie hebben allemaal dezelfde studie gekozen met de voornaamste reden dat jullie het interessant vinden. Dit schept een band. Samen kan je discussiëren over bepaalde onderwerpen en kan je elkaar helpen bij het kiezen van bijvoorbeeld een specialisatie richting. Voor sommige opdrachten zal je ook ingedeeld worden in een groepje studenten. Dit is ook de perfecte gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen!

Naast dat het gezellig is om vrienden te maken op je studie is het ook erg handig om wat contacten te hebben op jouw studie. Met alle soorten vragen kan je aankloppen bij jouw medestudenten. Je kan elkaar onder andere heel erg helpen met studeren voor tentamens!

Dus een tip van ons: maak nieuwe vrienden op je studie! Het is leuk en handig:)

Back To Top