Ga naar hoofdinhoud

Studeren, we gaan ervoor!

Studeren, we gaan ervoor!


Het eerste semester ingaan van een studie: dat kan enorm spannend zijn! Studeren is namelijk echt anders dan de middelbare school. Er wordt verwacht dat je veel dingen zelf thuis voorbereidt, doorleest en in je hoofd stampt. Maar hier wen je snel genoeg aan! Doordat alle studenten uit jouw eerstejaars werkgroep ook voor het eerst die bepaalde studie doen, zit je met elkaar in hetzelfde schuitje. Je kan veel steun, motivatie en vriendschappen halen uit jouw werkgroep genoten. Je doet het echt met z’n allen en dat schept een band. Samen kan je nadenken over welke vakken je wilt gaan kiezen of welke master eventueel in aanmerking komt voor jou. Je weet elkaar ontzettend te motiveren om elk vak te halen, en dit houdt studeren leuk:)

Bibi (tweedejaars Rechten studente): ‘’ Ik vond het niet moeilijk om me te motiveren voor mijn studie in mijn eerste jaar. Doordat ik vrienden had gemaakt die elk vak in een keer haalden, motiveerde mij dit om ook elk vak te halen, om zo gezellig weer bij hen in het jaar terecht te komen!’’

 

Als tip willen wij meegeven dat het zijn van een beginnende student erg spannend en nieuw kan zijn, maar dat geen enkele vraag niet te beantwoorden is. Vraag hulp bij mentoren, studiebegeleiders of medestudenten. Zorg dat je vanaf het begin de stof goed bijhoudt, zodat je niet op het laatste moment voor verrassingen komt te staan. De laatste tip: ga ervoor!

Back To Top