Ga naar hoofdinhoud

Hoe gaat studeren na corona

Hoe gaat studeren na corona?


Interview met Jenny (21), derdejaars Liberal Arts and Sciences studente.

Ik begon mijn studie in 2020, middenin corona tijd. Al mijn werkgroepen en hoorcolleges waren online via Teams, en samenwerken met mijn groepsgenoten was ook nooit fysiek. Ik was pas eerstejaars student, dus ik wist gewoonweg niet beter. Ik had nog nooit zonder pandemie gestudeerd. Dit maakte ook dat ik snel genoeg mijn draai vond in het online studeren. Ik vond het eigenlijk prima, alles online doen! Lekker in mijn pyjama in een werkgroep zitten: mij hoorde je niet klagen. Het enige wat ik jammer vond, was dat ik vriendinnen had gemaakt tijdens de online werkgroepen maar dat ik nooit de kans had om in het echt met hen te zijn. Dit werd allemaal beter in mijn tweede jaar. Al snel genoeg was het grootste deel van de studenten gevaccineerd en dit betekende dat de eerste fysieke werkgroepen in mijn rooster stonden. Het was heel gezellig om met mijn studievrienden voor het eerst een koffietje te halen en van lokaal naar lokaal te lopen. Ik studeer aan de Universiteit van Utrecht en doordat ik een kamer had gevonden in Utrecht was het niet ver fietsen naar mijn werkgroepen.

Kortom, het studeren na corona beviel mij wel! Ik merkte ook dat mijn aandacht tijdens een college beter bij het onderwerp bleef wanneer ik in de collegezaal zat, dan wanneer ik in mijn eentje op mijn kamer zat met veel afleiding om me heen. Ook was afspreken met studenten waar ik een verslag mee moest schrijven ineens makkelijker. Wanneer je fysiek met elkaar bent gaat samenwerken toch net wat makkelijker dan online!

Back To Top