skip to Main Content

Je privacy is voor Kieswijs van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we op de Kieswijs website en portal (www.kieswijs.nl en kwa.kieswijs.nl) allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.

1) Verwerkte persoonsgegevens
Bij het gebruiken van onze website/portal krijgen wij de volgende informatie over jou:

  • je naam
  • je adres
  • je telefoonnummer
  • je factuuradres
  • je e-mailadres
  • je geslacht
  • je (profiel-) foto
  • je geboortedatum
  • je IP-adres
  • woonsituatie
  • gezinssituatie
  • uitslag cito/nio
  • achtergrondinformatie van belang voor de studiekeuze
  • opleiding
  • school
  • profielkeuze
  • schoolvakken
  • hobbies
  • weekendinvulling
  • de levensles die je hebt meegekregen
  • de laatste film die je hebt gezien
  • koppelingen met social media
  • aan jou bij registratie verstrekte gegevens zoals je gebruikersnaam en je wachtwoord

De wet noemt dit persoonsgegevens en zegt dat we die alleen mogen gebruiken als we precies uitleggen waarom en met welke reden. Dit lees je hieronder.

Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de webwinkel of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

2)  Doeleinde verwerking persoonsgegevens

Je gegevens kunnen we gebruiken voor de volgende doeleinden:

  • om je de overeengekomen diensten en informatie te leveren
  • om je te informeren over huidige en toekomstige diensten van Kieswijs
  • om zinvolle informatie te sturen mbt opleidingen, studies, werk
  • om te voldoen aan wet- en regelgeving
  • om je toegang te verlenen tot onze websites en apps, al dan niet op basis van je registratie als gebruiker
  • om contact met je op te nemen over de door jou gevraagde diensten
  • om marktonderzoek uit te voeren

Voor zover voor deze verwerkingen je toestemming is vereist zal Kieswijs je gegevens alleen verwerken als je die toestemming hebt gegeven.

3) Je account

Bij bepaalde onderdelen van onze website/portal moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met je e-mailadres en een wachtwoord. Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij de website/portal.

4) Toegang portal

Met ons portaal krijg je toegang tot een beheeromgeving waar je de Kieswijsanalyse kunt maken. Wij houden bij wat je gedaan hebt en wanneer, zodat daar bewijs van is.

5) Contactformulier

Met het contactformulier kun je ons vragen stellen of aanvragen doen. Daarbij moet je bepaalde informatie invullen. Deze bewaren wij tot we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken.

6) Publicatie op internet

Let op: als je toestemming geeft om een evaluatie te geven op onze website gebruikt, kunnen de volgende persoonsgegevens op internet komen:

  • je voornaam
  • je (profiel-) foto
  • door je zelf opgegeven informatie

Publicatie betekent dat iedereen deze kan lezen en zelfs bewaren. Wij hebben daar dan geen controle op.

Je kiest zelf welke informatie je publiceert. Denk goed na daarover, want het is mogelijk dat je hiermee te achterhalen bent.

7) Bewerkers

Voor zover Kieswijs voor de in dit Privacy- en cookiebeleid vermelde doeleinden gebruik maakt van de diensten van derden en deze derden bij het uitvoeren van de betreffende diensten toegang hebben tot persoonsgegevens heeft Kieswijs de vereiste contractuele en organisatorische maatregelen getroffen om te verzekeren dat je gegevens uitsluitend voor de hier omschreven doeleinden worden verwerkt.

8) Cookies

Voor het verzamelen van gegevens gebruikt Kieswijs cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer of mobiele telefoon wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Bij je bezoek aan onze website word je gevraagd toestemming te geven voor het gebruik van cookies. Indien je die toestemming geeft (door op Akkoord te klikken of door verder te gaan met je bezoek aan de website) kunnen de hieronder onder A. tot en met F. beschreven cookies worden geplaatst. Indien je geen toestemming geeft kunnen alleen functionele cookies worden geplaatst. Mogelijk kan je dan niet van alle onderdelen van de website gebruik maken. Wil je geen cookies accepteren, dan kan je dit altijd zelf aangeven in je browser. Meer informatie hierover kan je verkrijgen bij de fabrikant van je browser. Als je cookies uitschakelt, is het mogelijk dat bepaalde functies niet werken of dat bepaalde diensten niet beschikbaar voor je zijn.

Via deze website kunnen de volgende soorten cookies geplaatst worden:

A. Gebruik van permanente cookies
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.
B. Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.
C. Tracking cookies van onszelf
Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
D. Tracking cookies van onze adverteerders
Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders tracking cookies op jouw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van jouw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van jouw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
E. Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de Analytics-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.
F. Social media
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (liken) of delen (tweeten) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.
De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

9) Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang.
Om je privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam/e-mailadres en een login token
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert
  • Wij houden logs bij van alle opvragingen van persoonsgegevens

Daarnaast hebben wij uiteraard passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of enige andere vorm van onrechtmatige verwerking.
Wij bewaren je gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan, wettelijk verplicht is en/of noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor de gegevens worden verwerkt. Hoe lang bepaalde gegevens worden bewaard is afhankelijk van de aard van de gegevens en de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt. De bewaartermijn kan dus per doel verschillen.

10)  Inzage en wijzigen of verwijderen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van (verouderde) persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

11)  Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze website/portal wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

12) Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

13) Contactgegevens

Kieswijs VOF
Willemslaan 28
1406 LX Bussum
info@kieswijs.nl

Back To Top