Ga naar hoofdinhoud

Even niet lekker in je vel zitten…

… dan is kiezen lastig!


Met de profieluitslag kan je het al zien; dit meisje is mega creatief, open en vrij. Ze wil de wijde wereld in. Tegelijkertijd heeft ze een hele sterke behoefte aan veiligheid. De veiligheid trekt naar thuis en alles wat bekend is. Dit is niet alleen de handrem op haar creativiteit, maar ook dat ze even niet lekker in haar vel zit.  


Dat iemand zich even niet zo chill voelt, dat komt best wel eens naar boven in een gesprek. Geeft dus niet, is niet gek! Hier besteden we dan ook veel tijd aan. Maar op een gegeven moment geven we dan altijd een goede draai aan het gesprek; waar liggen jouw talenten en welke studie past daarbij. Hierdoor maken we het weer concreet, zodat je weer zin krijgt in dingen.  

Het belangrijkste is dat als je het gevoel hebt dat je jezelf niet helemaal bent, dan is een studiekeuze maken heel moeilijk. Vaak adviseren wij dus ook om dan even iets anders te doen eerst. Ga een half jaar werken, ga op reis, stap uit je comfort zone. Neem de tijd om jezelf te ontdekken.   

En ga jezelf omarmen! Houd wat meer van jezelf. Iedereen heeft veel talenten en die zullen wij ook bespreken.  

Misschien voelt één gesprek als veel te kort om dit allemaal te bespreken. Daarom benadrukken wij altijd dat je mag terugkomen! En dat gebeurt gelukkig ook veel; soms al na een paar weken, soms na een tussenjaar en soms nog veel later.  

WEES WIJS

Als je even niet lekker in je vel zit, dan durf je niet op je eigen gevoel te vertrouwen. Wacht er anders nog even mee. Ga een tussenjaar doen, een voorbereidingsjaar, een breekjaar.   

Back To Top