Ga naar hoofdinhoud

Het verhaal van Niek

NIEK is 25 jaar. Vanuit zijn E&M profiel stroomde hij door naar de Nyenrode New Business School. Deze opleiding koos hij op aanraden van Kieswijs en aandringen van zijn ouders. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf Nølson en runt hij zijn eigen kledingwinkel.

 

HOE HEB JE DEZE STUDIE GEKOZEN?

Als het aan mij had gelegen was ik niet gaan studeren. Ik had andere plannen; ik wilde gaan ondernemen. Dit vonden mijn ouders toch niet zo’n goed idee… Zij haalde mij uiteindelijk over door te vertellen dat je naast dagen in de boeken, ook veel leuke dingen doet. Ik zou nieuwe mensen leren kennen, stappen, plezier maken en mezelf gaan ontwikkelen. Dit wilde ik niet missen, dus ging ik op zoek naar een studie die goed bij mij paste. Uit de Kieswijsanalyse kwam dat ik een praktische en ondernemende studie moest doen; de Nyenrode New Business School. Ik ben extreem blij met mijn keuze.

 

WAT VOND JE ERVAN?

Geweldig! Leukste tijd van mij leven gehad en onwijs veel geleerd op alle vlakken! We moesten voor onze studie veel reizen naar bijzondere, maar vaak ingewikkelde plekken op aarde. Hier heb ik geleerd mijzelf in meerdere culturen te verdiepen en spanning om te zetten in plezier!

MENSEN ZEGGEN DAT ER ALTIJD WEL WAT TE KLAGEN IS OVER JE STUDIE, MAAR IK WAS EIGENLIJK BEST TEVREDEN.”

EN TOEN?

Tijdens mijn studie kwam ik er al achter dat het onmogelijk was om een mooi kwaliteitsoverhemd te kopen voor een redelijke prijs. Dit was de start van mijn avontuur. Ik ben namelijk een eigen kledingmerk begonnen die overhemden verkoopt aan jonge starters. Inmiddels heb ik zelfs in Amsterdam mijn eigen winkel geopend!

EN EEN MASTER…?

Niks voor mij!

NA MIJN BACHELOR HEB IK GEEN BOEK MEER GELEZEN.”

IS DIT DAN JE DROOMBAAN?

Op de middelbare school wist ik al dat ik wilde gaan ondernemen. Tijdens mijn studie heb ik geleerd wat voor verantwoordelijkheid daarbij komt kijken. En nu doe ik het! Dus ja, dit is mijn droombaan! Wel met pieken en dalen, maar ja, dat is ondernemen nou eenmaal.

DE TIP

TIP VAN NIEKFake it, till you make it! Je kan maar beter hoog inzetten. En snel beginnen. DURF!

Back To Top