Ga naar hoofdinhoud

Het verhaal van Sophie

SOPHIE is 26 jaar. Sophie studeerde eerst economie, is in haar tweede jaar geswitcht naar psychologie door het advies van de Kieswijsanalyse. Tijdens haar bachelor is ze ook begonnen met Arabisch. Nu werkt ze bij Oracle in San Francisco en heeft ze een eigen coachingbedrijf.  


HOE BEN JE TOT JE STUDIEKEUZE GEKOMEN?

Op de middelbare school was mijn lievelingsvak Economie en ik ben daarnaast altijd erg geïnteresseerd geweest in het menselijk gedrag. De keuze was dus tussen Economie en Psychologie. Dit advies kwam ook naar voren in de Kieswijs analyse. Economie viel toch tegen; de professoren en vakken spraken mij niet genoeg aan. In mijn tweede jaar begon ik dus met Psychologie. Uiteindelijk heb ik de vakgebieden gecombineerd; ik heb een master Arbeid- en Organisatie Psychologie gevolgd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een tweede master International Employment Relations and Human Resource Management aan de London School of Economics.

“HET KIESWIJSRAPPORT GAF MIJ HELDER INZICHT IN MIJN TALENTEN EN PERSOONLIJKHEID. NU 10 JAAR LATER HEB IK HET RAPPORT NOG EENS DOORGELEZEN, EN HET IS NOG STEEDS SPOT ON”

ZOU JE DEZE STUDIE WEER KIEZEN?

Absoluut!

 

WAT MISTE JE IN JE STUDIE?

Er zijn drie dingen miste ik tijdens mijn studie: uitdaging, persoonlijk contact met professoren en een internationaal karakter. Ik heb deze dingen zelf opgezocht: door Arabisch naast mijn studie te studeren, geweldige scriptiebegeleiders uit te zoeken en stages te lopen, bijvoorbeeld bij de VN in New York.

IK HEB STAGES GELOPEN IN CAIRO, NAIROBI EN NEW YORK. EN NU WERK IK IN SAN FRANCISCO”

 

HAD JE TIJDENS JE STUDIE EEN DROOMBAAN VOOR OGEN?

Tijdens mijn studie wilde ik graag een management traineeship doen bij een grote organisatie, welke wist ik niet. Het leek me een goede mogelijkheid om snel veel ervaring op te doen in verschillende rollen en zo te weten te komen welke rol het best bij me past. Achteraf besef ik me dat ik dit vooral wilde omdat veel vrienden om mij heen dit type baan najoegen. Doordat ik uiteindelijk in het buitenland ben gaan werken is dit er (gelukkig) nooit van gekomen.

 

DENK JE NU NOG DAT EEN DROOMBAAN BESTAAT?

Enkel één specifieke droombaan bestaat niet, er zijn er juist heel veel! En er zullen nog veel meer bijkomen in de toekomst. Ik geloof echt dat je je eigen droombaan kan creëren. Ik ben daar zelf ook mee bezig! Naast mijn fulltime baan bij Oracle, heb ik mijn eigen bedrijf Dreesmann Coaching opgezet. Dit werk geeft mij ongelofelijk veel energie en dit is echt waar mijn passie ligt. Het is een heerlijke nieuwe uitdaging en kijk heel erg uit naar wat de toekomst brengt!

DE TIP

TIP VAN SOPHIE: Neem de tijd om uit te zoeken welke studie/master/baan echt bij jou past! Vergeet wat anderen om je heen doen en ga echt bij jezelf te raden. Jij bent immers degene die dag in dag uit in de baan werkt en weet wat je energie geeft en waar je goed in bent.

Back To Top