Ga naar hoofdinhoud

Het verhaal van Tim

TIM is nu 26 jaar. Op zijn 18kwam hij bij Kieswijs. Tim had een N&T profiel en is Taal en Communicatie gaan studeren. Tim is nu redacteur bij Zappsport en treedt op als cabaretier.


HOE BEN JE TOT JE STUDIEKEUZE GEKOMEN?

Ik had een N&T profiel en dan denk je eigenlijk ook vaak dat je die richting op moet, maar uit de Kieswijsanalyse kwam iets anders. Daar gaf ik gehoor aan. Ik ben Taal & Communicatie gaan doen, omdat ik daar een minor Spaans bij kon doen.

ZOU JE DEZE STUDIE WEER KIEZEN?

Ik denk dat er geen andere optie was die beter bij mij paste.

HM, WAT MISTE JE DAN IN JE STUDIE?

Praktijk! Mijn studie was eigenlijk alleen maar theorie. En ik wilde iets doen met journalistiek, waarvoor de praktijk echt het belangrijkst is. Daarom ging ik stage lopen bij AT5.

EN TOEN?

Een duale master Journalistiek & Media. Hier had je veel meer praktijk gelukkig. Ook af en toe, naar mijn mening onnodige theorie, maar dat is waarschijnlijk nodig om de opleiding te laten kwalificeren als een universitaire master.

WAT WILDE JE DAARMEE?

Er is altijd een romantische droom geweest om voetbalpresentator te worden.

IS DIT NU NOG STEEDS JE DROOMBAAN?

Ja, mijn droombaan zou nog steeds voetbalpresentator zijn. Ook al heb ik op dit moment niet meer zo’n serieuze ambitie.

EN WAT DOE JE NU?

Ik ben redacteur bij Zappsport. Ik heb ook al mijn eigen boek uitgebracht en op het podium gestaan als cabaretier.

DE TIP

TIP VAN TIM: Bedenk eerst heel goed wat jij leuk vindt. En ga daar je droombaan bij verzinnen. Als je bezig bent met dingen die je leuk vindt, kom je vroeg of laat op een topplek terecht. 

Back To Top